Gå till innehåll

Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Kurser och grupper

Här kan du se vilka instrument du kan lära dig att spela.
Du kan också välja att dansa eller spela teater.

Bild på barn som spelar instrument

Du kan låna instrument av kulturskolan i mån av tillgång.  Piano, gitarr och blockflöjt kan vi tyvärr inte låna ut. 

Instrument

från klass

blockflöjt

2

gitarr, piano, fiol, nyckelharpa, tvärflöjt, klarinett, saxofon, trumpet, trombon, valthorn

3


Kom och spela teater med oss!


Från årskurs 2 kan du välja att spela teater hos oss på Kulturskolan. Vi repeterar på måndagar efter skoltid, på RIO Bio i Skutskär.

Vi jobbar från idé till färdig föreställning. Det innebär att vi själva hittar på och skapar vår egen teater. Genom improvisation och lek hjälps hela gruppen åt att bidra.

De allra yngsta eleverna spelar främst småteater inför varandra, men om alla vill och har lust så gör vi även kortare uppspel.

Välkommen att anmäla dig!
När du anmält dig kommer mer information.

Dans hösten 2019

Alla dansklasser sker på Rotskärs Sporthall, hall C. Ingång från hörnet vid Kulturskolans lokaler.

Det ska vara kul och tryggt att dansa på kulturskolan. Alla ska känna sig sedda och välkomna. Dansglädjen står alltid i fokus! Vi erbjuder tre olika dansstilar, och delar in eleverna i grupper efter ålder och erfarenhet.

I slutet av varje termin har vi en rolig avslutning som eleverna brukar uppskatta. Det kan vara t ex en julshow, öppet rep eller sommarshow. 

Barndans 1 (födda 2015–2016)

Vi blandar lek och skoj med danssteg och musik. Eleverna jobbar med kropps-uppfattning i förhållandet till sig själv, till varandra och till rummet. Vi utforskar dansen genom fantasi, musikalitet och rytmer. Mycket improvisation där barnets eget rörelsemönster är i fokus.

Tid: Måndagar, kl.17.10-17.55

Barndans 2 (födda 2013–2014)

Vi blandar barndans och balett på ett roligt sätt. Genom dans, lek och övningar stärker eleverna sin kropps- och rumsuppfattning. De lär sig koordination, motorik, balans, smidighet och samspel med de andra barnen i gruppen.

Tid: Onsdagar kl. 17.15-18.00

Balett 1 (födda 2010–2012)

Balett är grundstenen i nästan all dans. På lektionerna jobbar vi med styrka, koordination och smidighet. Vi lär oss grundläggande balettsteg, arm- och fot-positioner. Gradvis utvecklar eleven sin rörelseteknik, och vi gör balett-kombinationer till klassisk musik.

Tid: Måndagar kl. 18.05-19.05

Balett 2 (födda 2009 eller tidigare)

Precis som i Balett 1 jobbar vi med styrka, koordination och smidighet, men med lite mer avancerade rörelser och kombinationer. Här har vi också mer fokus på inlevelse och det konstnärliga uttrycket.

Tid: Måndagar kl. 19.10-20.20

Showjazz 1 och 2

Energi, fart och glädje!
Jazzdansen är ofta grunden i de koreografier vi ser i musikvideos, shower och musikaler. Eleverna lär sig jazzens grundprinciper och vi dansar till pop och soul, hiphop, R'nB och rock. Under uppvärmningen tränar vi styrka, balans, smidighet, koordination och musikalitet. Sedan gör vi steg- och dans-kombinationer, diagonaler och improvisation. I slutet av lektionen jobbar vi med koreografi.

Showjazz 1 (födda 2010-2012): onsdagar kl. 18.15-19.15
Showjazz 2 (födda 2009 eller tidigare): tisdagar kl. 15.10-16.20

Sidan granskades senast 2019-08-29