Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Studie- och yrkesvägledning

Funderar du på att börja studera, byta yrke eller har du frågor om behörigheter eller betyg? Välkommen att boka ett vägledningssamtal med studie- och yrkesvägledaren.

Du kan bland annat få hjälp inför ansökan till kurser och utbildningar och information om behörigheter till vidare studier. Vi hjälper även till med

  • kartläggning av tidigare studier
  • information om vad som gäller för gymnasieexamen och slutbetyg
  • information om studieekonomi
  • att hitta och sortera utbildnings- och yrkesinformation på Internet

Välkommen att kontakta studie- och yrkesvägledare via telefon eller e-post för att boka tid.

Besökstider studie- och yrkesvägledare

  • Tisdag 14.30 – 16.00
  • Onsdag 13.00 – 14.30
  • Torsdag 9.00 – 10.30

Med reservation för eventuella ändringar.

På besökstiderna kan du komma spontant och prata med oss om det mesta som rör studier och yrkesplanering. Ibland hinner vi prata mycket, ibland mindre. Om tiden inte räcker till bokar vi ett samtal för att prata färdigt.

Individuell studieplan

I samband med din ansökan måste du upprätta en Individuell Studieplan, ISP. Det är nödvändigt för att vi ska kunna prioritera dig vid antagningen. Du gör din ISP tillsammans med studie- och yrkesvägledaren.

I planen ska det framgå vilka mål du har med studierna och vilka kurser du ska läsa. Planen kan variera beroende på studiernas omfattning. Den individuella studieplanen revideras vid behov.

Välkommen att kontakta studie- och yrkesvägledare för mer information.

Gymnasieexamen, slutbetyg

Det finns möjlighet att utfärda slutbetyg inom komvux på gymnasial nivå fram till den 1 juli 2025. Kontakta studie- och yrkesvägledare för mer information och för att göra en beställning. Det gör du via e-post till komvux@alvkarleby.se.

För att vi ska kunna utfärda examen måste du lämna in tidigare betyg som ska räknas med. Alla dokument måste vara original eller vidimerade kopior.

Räkna med att det tar minst 4 veckor att utfärda gymnasieexamen från det att beställning samt samtliga underlag inkommit, så var ute i god tid.

Läs mer: Förordning (2011:1108) om vuxenutbildning Länk till annan webbplats.

Sidan granskades senast 2023-10-20